KONINGSDAG 2017

Donderdag 27 april Koningsdag

Verjaardag Koning Willem-Alexander

De verjaardag van Koning Willem-Alexander vierden we met onze dorpsgenoten op het dorpsplein. Om 11:00 uur werd de vlag gehesen en sprak voorzitter Theo van Berkel in het bijzijn van burgemeester Petra van Wingerden, haar laatste keer, de aanwezigen toe.

Koningsdag in Ellecom had dit jaar een ‘donker en een licht randje’, zoals Theo het goed verwoordde. ‘Een donker randje’ vanwege het overlijden van dorpsgenoot Sjonnie Zaaijer eerder die week. Een ‘licht randje’, vanwege de 50e verjaardag van onze koning.
De muzikale ondersteuning van Excelsior, waar Sjonnie lid van was, ontbrak deze dag en na het a capella gezongen Wilhelmus nam de burgemeester het woord. Zij benadrukte op het plein de unieke saamhorigheid in ons dorp.

Hierna proostten we met z’n allen op de koning en werd een gigantische taart aangesneden, speciaal voor deze dag gebakken door commissielid Yvonne Heij.

Op en rond het plein was hierna van alles te doen. De kinderen hadden hun fietsen prachtig versierd, er was een kleedjesmarkt, een springkussen, en een groot ‘levend voetbalspel’. Ook werd er weer gevolleybald, en uiteraard was er tot besluit de stoelendans.

En zo werd het een heel gemoedelijke en gezellige dag op het plein op donderdag 27 april. De foto’s spreken voor zich!