PROGRAMMA 2017

Zaterdag 3 juni

Traditioneel worden we op de derde dag van het Zomerfeest wakker geblazen door Freestyle & Herrie. Op een platte wagen wordt het Ellecomse dweilorkest door het dorp gereden en zorgen ze ervoor dat we de dag op tijd en vrolijk starten!

11:30 uur – Opstellen optocht bij Landgoed Avegoor

Dit jaar heeft ook de optocht het thema Onder Water. De grootte van de groep (en de leeftijd) doet er niet toe, het gaat om het ludieke idee en de uitvoering! Bij voldoende aanmelding van kleinere groepjes en/of loopgroepen zal er in twee categorieën beoordeeld worden: grote wagens/groepen, en kleine groepen/loopgroepen.

Meld je van tevoren aan bij Odin Gossink: tel. 06 51 23 46 65, en geef daarbij aan tot welke categorie jullie bijdrage behoort. Bij de indeling is ook de leeftijd van de deelnemers bepalend. Vergeet tijdens de optocht niet het publiek en de jury duidelijk te laten zien welke straat of groep jullie vertegenwoordigen d.m.v. een naambordje.

12:00 uur – Start optocht

Onder begeleiding van Muziekvereniging Excelsior trekt de stoet door het dorp. De route is als volgt: Zutphensestraatweg – Binnenweg – Buitensingel – Laan van Avegoor – Kastanjelaan -Zutphensestraatweg – Pieperslaan -, Binnenweg /Selsweg – einde optocht.

13:30 uur – Prijsuitreiking optocht

Vorig jaar won de Zutphensestraatweg de glinsterende, uiterst begeerde bokaal. Wie neemt ‘m dit jaar over?

14:30 – Meerkamp voor jong en oud, kinderactiviteiten

Diverse spellen rond de feesttent voor jong en oud. We verwachten weer een spannende, sportieve strijd tussen de volwassenen- en jeugdteams. Teams kunnen zich zaterdag vóór 14:00 uur opgeven bij de muntverkoop in de tent. Voor een eerlijke strijd spelen de basisschoolkinderen vanaf 8 jaar in aparte teams tegen elkaar.

Alle deelnemers wensen we alvast veel succes en plezier! En doe je niet mee, kom dan vooral je dorpsgenoten aanmoedigen! De jongste kinderen onder ons worden ondertussen vermaakt door clown Okidoki.

 19:00 uur – Taperade

De taperade is een vast onderdeel van het zaterdagprogramma geworden: gezellig de middag afsluiten met een gezamenlijke maaltijd! Dit is elk jaar weer mogelijk door de grandioze inzet van een vaste groep vrijwilligers en sponsoren. Een organisatie op zich, waar het bestuur veel respect voor heeft!

De taperade werkt als volgt: u koopt een taperadebon à € 7,50. Met deze bon kunt u bij diverse eetkraampjes rond de feesttent lekkere ‘tapas’hapjes halen. De hapjes variëren van hartige taart, een visje, een gezonde appel, een lekker soepje tot saté en ijs. Ieder jaar is het weer een verrassing welk lekkers er wordt geserveerd. De bon geeft eenmalig toegang tot alle kraampjes.

Aan lange tafels kunnen de hapjes gezamenlijk gegeten worden. Bonnen zijn vanaf 23 mei verkrijgbaar bij Bertus en Bertha Samberg en tijdens het zomerfeest bij de muntverkoop. Let op, er is een limiet aan het aantal deelnemers. koop de bonnen dan bij Bertus en Bertha! Wees op tijd want vol is vol, of moet het zijn leeg is leeg!

 21:00 uur – Proost!

Alle fans opgelet, ZE ZIJN ER WEER!!! Proost is in DA HOUSE! Nog één avond gaan we met z’n allen helemaal los op de muziek van deze geweldige band.

Proost! We wensen iedereen een geweldig Zomerfeest 2017!